اخبار
برگزیدگان سوگواره سرخ، سیاه به رنگ عشق معرفی شدند بازگشت



به گزارش روابط عمومی برج میلاد تهران، مراسم اختتامیه سوگواره سرخ و سیاه به رنگ عشق همزمان با اختتامیه خیمه ها و نجواها و با حضور  مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،جمعی از هنرمندان ومدیر عامل برج میلاد تهران در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مجید ملانوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ عاشورایی همواره در کنار سوگ، زایندگی داشته و همواره همه انسان ها از باغ معطر امام حسین (ع) و شمیم دلگشای عاشورایی استشمام می کنند.
وی افزود: هنر از دو شکل پدیده آمده است که یکی صورت ومحتوا بوده و فرم های هنرهای تجسمی. هنرهای تجسمی بیانگر احساسات هنرمندان درباره یک واقعه است و در سال های اخیر شاهد خلق شاهکارهای دینی بسیاری به ویژه با فرهنگ عاشورایی از سوی هنرمندان بوده ایم.
به گفته ملانوروزی، امام حسین (ع) نماد سه رنگ سرخ، سیاه و سبز است و ما شاهد هستیم که فرهنگ عاشورایی در کنار سوگ، زایندگی و امید را به مخاطبانش می دهد و همواره در طول تاریخ مردم از باغ معطر امام حسین (ع) استشمام می کنند.

 
تقدیر از مدرس، رهنما، تیرانداز و ...

در ادامه این برنامه از هنرمندان و دست اندرکاران ویژه برنامه خیمه ها و نجواها تقدیر شد.
مدیرعامل برج میلاد تهران و مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لوح تقدیر و جوایز را به ترتیب به محمود عزیزی، آتیلا پسیانی، رسول نجفیان،سیاووش طهمورث،حسام الدین سراج، حسین پارسایی ، بهاره رهنما،سیما تیرانداز، سعید داخ، ابوالفضل ورمزیار، علیرضا صالح نژاد،ابراهیم حقیقی، محمد نظری، نرگس آبیار ،میثم احمدی، عظیم موسوی مهدی متوسلی ،سید محمد میرزمانی،سید محمد حسن مقدس تفرشی،سید محمد حسین مقدس تفرشی،علیرضا قربانی،امیرحسین مدرس،مسعود زنده روح کرمانی را اهدا کرد.
سخنران بعدی این مراسم فرزاد هوشیار پارسیان مدیرعامل برج میلاد تهران بود.
وی ضمن تقدیر و تشکر از تمامی هنرمندان و دست اندرکاران ویژه برنامه خیمه ها و نجواها گفت: همه ما زیر پرچم حضرت اباعبدالله (ع) بزرگ شده ایم و همزمان با آغاز ماه محرم، هر کدام تلاش می کنیم به نوعی دین خود را به آن امام بزرگوار ادا کنیم.
هوشیار پارسیان ضمن تشکر ویژه از بهاره رهنما گفت: همزمان با مقتل خوانی این هنرمند حاشیه های بسیاری برای ایشان به وجود آمد، اما ایشان با کمال افتخار موفق شدند نذر خود را برای مقتل خوانی برای امام حسین (ع) در برج میلاد تهران ادا کنند.
 
وی با بیان اینکه همه انسان ها در طول زندگی برای رسیدن به یک نقطه سرمایه گذاری می کنند، افزود: به زعم من کار کردن برای امام حسین (ع) رسیدن به نقطه عاشقی است و چه خوب است که همه انسان ها برای رسیدن به این هدف و آرمان تلاش کنند.

 

در ویژه برنامه خیمه ها و نجواها سفارش حکومتی به هیچ هنرمندی ندادیم
 مدیرعامل برج میلاد تهران توضیحات خود را اینگونه تکمیل کرد: سعی ما در اجرای ویژه برنامه خیمه ها و نجواها که به مدت دو ماه در محرم و صفر در برج میلاد تهران اجرا شد، این بود که سفارش حکومتی به هیچ هنرمندی ندهیم و بسیاری از هنرمندان حتی خود به صورت داوطلبانه برای این ویژه برنامه کار کردند.
وی در پایان گفت: درهای برج میلاد تهران به روی همه هنرمندان برای انجام اتفاقات فاخر هنری باز است و قطعاً ویژه برنامه خیمه ها و نجواها و همچنین سوگ چامه ها برای سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت و امیدواریم که شاهد حضور گسترده همه هنرمندان در این برنامه های فاخر دینی و مذهبی باشیم.

سپس مسعود زنده روح کرمانی دبیر سوگواره سرخ و سیاه به رنگ عشق روی سن دعوت و در خصوص انجام مراحل داوری و آثار دریافت شده گزارشی را ارائه دادند. 



 
قرائت بیانیه سوگواره سرخ، سیاه، به رنگ عشق

مراسم با قرائت بیانیه هیات داوران سوگواره سرخ، سیاه، به رنگ عشق توسط مجری سرکار خانم ژاله صادقیان ادامه یافت
در متن این بیانه آمده است:«هیأت انتخاب و داوری نخستین سوگواره سرخ و سیاه به رنگ عشق ضمن تشکر و تقدیر از حضور هنرمندان هنرهای تجسمی موارد ذیل را در هر بخش به شرح ذیل اعلام نمودند:

بخش پوستر
هیأت داوران این بخش، ضمن رضایت از برخی آثار رسیده به دبیرخانه سوگواره که دارای تفکر و ایده‌های خلاق‌تری هستند، بر این باور است که تداوم حضور طراحان گرافیک و پوسترسازان در محوطه‌ی چنین رویدادهایی نیاز به مطالعه عمیق‌تر و کاوشی دقیق‌تر نسبت به موضوع دارد.
تاریخ امام حسین‌(ع) می‌تواند منبع غنی و مؤثری برای کنکاش و مطالعه باشد.
هیأت داوران پیشنهاد می‌کند که متولیان این سوگواره در فراخوان دوره‌های آینده منابع لازم را جهت رسیدن طراحان به زوایای کمتر دیده‌شده‌ی این اتفاق بزرگ معرفی کنند. همچنین شایسته است که آثار برگزیده‌ی این رویداد در محرم سال آینده در سطح شهر اکران شود تا ذائقه‌ی بصری مخاطب عام نیز از آن تأثیر بگیرد.
 
بخش تصویرسازی
در این بخش، هیات داوران با مجموعه آثار با کیفیتی روبه‌رو شد که کار انتخاب و داوری را بسیار دشوار کرد. در این میان برخی از آثار با نگاه‌هایی خاص به مبحث عاشورا، توجه داوران را به خود جلب کرد. از سویی دیگر افرادی نیز وجود داشتند که موضوع را درست دریافت نکرده و آثاری را برای جشنواره ارسال کرده بودند که نشانی از مفاهیم مورد نظر نداشت. در محور تاثیر حماسه عاشورا و مراسم سوگواری در زندگی روزمره نیز آثار کمی به جشنواره ارسال شده بود که بهتر است هنرمندان شرکت کننده در سال‌های آینده به این موضوع بیشتر توجه داشته باشند.
اما در نهایت با بررسی چندین‌ باره، نتایجی که از داوری آثار به دست آمد محصول توافق همه بود و جمعا اعلام کردند که کیفیت و ساختار آثار نهایی از نمونه آثاری که به جشنواره‌های مشابه ارسال شده بود بهتر، شکیل‌تر و حرفه‌ای‌تر بود. امید است این توجه و علاقه هنرمندان تصویرگر که راه‌گشای کودکان و نسل بعدی این مرز‌ و بوم‌اند به مطرح کردن مقوله حماسه عاشورا همچون همیشه پایدار باشد.
 
بخش عکاسی
هیأت داوران این بخش با آگاهی از عکس‫های زیادی که به دبیرخانه سوگواره رسیده بود در دو مرحله آثار رسیده را بررسی و مجموعه حاضر در نمایشگاه این سوگواره را از میان قریب به ۵۰۰۰ اثر انتخاب نمود.
این هیأت در انتخاب آثار نگاه نو و جستجوگرانه عکاسان را مد نظر قرار داده و اهمیت این نوع عکاسی را در این جریان پر شور مردمی لازم می‫داند. عکاسی از این گونه آیین‫ها و مراسم همیشه ذهن هنرمند را به سمت سوژه‫های تکراری و احساسی می‫برد و امید است که با مداقه و نگاه جستجوگرانه شاهد تصاویر بدیعی از این گونه مراسم‫ها باشیم.با آرزوی موفقیت روزافزون برای برگزارکنندگان و هنرمندان شرکت‌کننده در این رویداد.»
پایان بخش این مراسم معرفی برگزیدگان سوگواره سرخ، سیاه به رنگ عشق بود.
 



برگزیدگان نخستین سوگواره سرخ، سیاه، به رنگ عشق به شرح ذیل است:
 
در بخش پوستر، هیات داوران از ازآقایان میثم نامدار از تهران، حسین چمن‫خواه از قم، محمدرضا حافظی از تهران، محمود بازدار از خراسان رضوی تقدیر کرد.  همچنین دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به آقای محمد رضا ملاحسینی از استان اصفهان، نفر دوم دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به آقای مختار رحمانی تنها از استان کرمانشاه و نفر اول مشترک تندیس سوگواره دیپلم افتخار و مبلغ پانزده میلیون ریال به آقای محمدصابر شیخ رضایی از استان تهران و مرتضی رحمتی اهدا شد.

هیات داوران بخش تصویرگری ضمن تقدیر از خانم‫ها نرگس برومند از تهران، سمیه علیپور از تهران، راحله کریم بخش نوبر از گیلان و آقایان امیرمهدی انصاری از البرز، علی محمدی از تهران، محمد حسین ماتک از تهران در این بخش این افراد را شایسته مقام‫های ذیل دانستند:



نفر سوم دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به خانم سارا منادی‫زاده از استان تهران
نفر دوم مشترک دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به خانم نرگس محمدی از استان تهران
نفر دوم مشترک دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به آقای سیدمیثم موسوی از استان تهران
نفر اول تندیس سوگواره دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال به خانم فاطمه خسرویان   از استان اصفهان

هیات داوران بخش عکاسی ضمن تقدیر از:
آقایان جلال شمس آذران از آذربایجان شرقی، مهدی طاهری از تهران و محمد نظری از استان گیلان در این بخش این افراد را شایسته مقام‫های ذیل دانستند
 
نفر سوم دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به آقای مرتضی امین الرعایایی از استان خراسان رضوی
نفر دوم دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به خانم بهاره محمدیان از استان البرز
نفر اول تندیس سوگواره دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال به خانم محسن گیتی نورد از استان تهران

تاريخ خبر:  1393/10/17